Ramón Grau Descals

Nascut a Genovés el 1995, comença els seus estudis musicals a l’edat de 8 anys en la seua localitat natal, on descobreix la seua passió pel saxòfon.

Cursa les ensenyances professionals de música en el Conservatori ¨Lluís Milਠde Xàtiva amb el professor Jordi Fuster. Posteriorment, obté la titulació de Grau Superior en el CSM d’Alacant amb els professors José Manuel Zaragoza i Israel Mira, aconseguint la qualificació final d’excel·lent en tots dos títols i el Premi Extraordinari de final de Grau Professional en l’especialitat de saxòfon.

Ha realitzat una mobilitat Erasmus+ al ArtEZ Conservatorium van Zwolle, Països Baixos, mitjançant la qual va poder realitzar estudis permanents amb el saxofonista Johan van der Linden.

Participa en nombrosos cursos de perfeccionament amb reconeguts saxofonistes com David Alonso, Claude Delangle, Alain Crepin, Hans de John, Nacho Gascó i Federico Coca. En el camp pedagògic, ha assistit a seminaris de formació i pedagogia de diversos àmbits, motivant així la seua passió per l’ensenyament.

Ha actuat com a solista en nombroses ocasions com el festival ArtEz Klassiek & Modern, les Jornades de música contemporània d’Alacant i en el Recital d’obertura de curs del CPM de Xàtiva. Dins de la seua participació en formacions instrumentals, destaquen la Banda Municipal d’Alacant, Banda Municipal de València, el grup Speakers Group Communication i la AHSO saxorkest.

És professor de Llenguatge Musical, Saxo i Conjunt Instrumental a Joventuts Musicals de la Vall d’Albaida.