FASOLET-IEM​Que és?

FASOLET-IEM és la metodologia IEM aplicada a la iniciació, dirigit a xiquets de 3 a 7 anys, que té com a principis potenciar la creativitat i desenvolupar l’educació auditiva. ​S’entén que l’ensenyament musical ha de ser una experiència compartida i exercitada en grup. L’ideal és que els xiquets compartisquen el plaer de la música amb els seus pares, per a fomentar en ells actituds i comportaments positius cap a la música. FASOLET·IEM posa un èmfasi en el desenvolupament de la creativitat musical, ensenyant la música com un llenguatge innat que ajude l’alumne a expressar-se d’una forma natural.

Més informació
METODOLOGÍA

En la metodologia FASOLET·IEM es realitzen moltes activitats, de les quals cadascuna d’elles treballa diversos continguts per a poder complir els objectius que pretén el sistema. Els exercicis són múltiples i van canviant constantment perquè els alumnes estiguen sempre en activitat i així motivar-los. A continuació els presentem alguns dels exercicis que es realitzen en les classes de Fasolet-iem i quin objectiu persegueixen.​

Més informació
CURSOS FORMACIÓ

Cada mes de juliol, a Joventuts Musicals de la Vall d'Albaida, es realitzen els cursos de formació de professorat en la metodologia Fasolet-IEM, dirigit a tot el professorat, tant d'educació formal o no formal d'escoles de música, que estiguen interessats a implantar una metodologia innovadora a les seues aules, on la improvisació és l'eina conductora de les classes i la que ens ajuda a potenciar la creativitat de l'alumnat.

CURS FORMACIÓ DE PROFESSORAT FASOLET·IEM 2024
01

DURACIÓ: 30 hores.

02

CERTIFICACIÓ: Certificat expedit per Joventuts Musicals de la Vall d’Albaida (escola impulsora Fasolet·IEM)

03

LLOC DE CELEBRACIÓ: Joventuts Musicals de la Vall d’Albaida, C/ Sant Josep, 6 b, 46844 Otos (València).

04

DESTINATARIS DE L’ACTIVITAT: Professors de música, d’infantil, de primària i de música i moviment.

05

DATES DE CELEBRACIÓ: del 8 juliol al 12 de juliol de 2024. Horari de 10.00 a 14.00 i 15.30 a 17.30.

06

PROFESSORA ADJUNTA: Àngela Ferri

07

PROFESSORA: Patricia Moreno Vidal. Autora dels llibres de Fasolet i professora de secundaria.

08

ENTITAT ORGANITZADORA I INFORMACIÓ: Joventuts Musicals de la Vall d’Albaida, C/ Sant Josep, 6 b, 46844 Otos (València). email: escola@emusvall.es , Telefono/fax: 962358384.

09

OBJECTIU: L’objectiu d’aquest curs és la formació del professorat d’educació musical per a la competència en la docència amb xiquets entre 3 i 7 anys amb la metodologia IEM (Fasolet).

10

MATERIALS A TREBALLAR: Material didàctics dels llibres de FASOLET·IEM

11

CONTINGUTS: – Bases psicològiques en l’educació musical de 3 a 7 anys. – Educació rítmica i moviment. Propostes metodològiques. – Educació instrumental. Propostes metodològiques. – Audició musical activa. Propostes metodològiques.​ – Improvisació rítmica i melòdica. Propostes metodològiques.​ – Lectura aplicada. Propostes metodològiques.​​

ESCOLES AMB LA METODOLOGIA FASOLET-IEM