Rafa Navalón Penadés

Naix en Aielo de Malferit. Llicenciat en interpretació en la especialitat de Violí pel Conservatori Superior de música d’Alacant de la mà de Vicent Antón Martínez.
Ha realitzat classes periòdiques amb: Margherita Marseglia, Agustí Giménez, Bárbara Mingot, com també masterclas i cursos de perfeccionament de violí amb professors com: Nikita Borisoglebski ,Vasco Vasilev Joaquín Palomares ,Veronica Kroner ,Hilfried Fister Georg Hamann o Santiago Juan.

Ha format part de l’Orquestra del festival de schleswig-holstein sota la direcció de Christoph Eschenbach, Orquestra simfònica d’Alacant, Orquestra simfònica d’Elx. Ha col·laborat en l’Orquestra jove de la Generalitat Valenciana, la Jove Orquestra de Sòria, la jove orquestra de la província d’Alacant la jove orquestra de la comunitat de Madrid.

Estudia direcció a Joventuts Musicals de la Vall d’Albaida amb els professors Jose Rafael Pascual Vilaplana, Ramón Garcia i Soler, Tomás Gilabert i José Miguel Fayos.


És el director l’orquestra de l’Agrupació Musical d’Ontinyent, director de la banda jove de la Unió musical d’Aielo de Malferit i del Cor Ària d’Ontinyent.
Imparteix classes com a professor de Violí a l’escola Joventuts Musicals de la Vall d’Albaida, a l’escola de L’agrupació Musical D’Ontinyent, l’escola municipal d’Aielo de Malferit, de l’escola de música “Dionisio Pedro Estarelles” de l’Olleria.