Fernando J. Chorro Plancha

Naix a Simat de la Valldigna. Comença els seus estudis musicals amb Juan Polache Mansanet i Hermenegildo Amorós Català en la Societat Unió Musical del seu poble. Continua els seus estudis als conservatoris de: València (Joaquín Vidal Pedrós), Barcelona (Miguel Badía i Graells), Madrid (Enrique Ferrando Sastre) i Tenerife (David Llàcer Sirerol). Es professor Superior des de l’any 1998.

Realitza cursos de perfeccionament de metall greu amb els professors Steven Mead, David Llàcer i Rogelio Igualada. Realitza el curs de Didàctica dels instruments de vent amb Sylvia Schwarzenbach.

A més a més, es forma en diferents cursos de pedagogia musical amb Maravillas Diaz i Ana Lucia Frega. També es forma en diferents cursos de psicologia amb els professors Inma Capo, Guillermo Dália, Montse Jorba i Joan Bayreda.

Ha estudiat harmonia i anàlisi musical amb Rafael Talens, Luis Blanes, José Bort i Jose Aparisi.

Realitza cursos de formació de la Metodologia IEM amb Emilio Molina, Silvia Raposo, Federico Calcagno i Juan Luís Ramírez

Com a intèrpret de música de cambra ha segut component del Quartet de Metall Greu de Simat, quartet de tubes “The Bombardon’s” i la Banda de Tubes de València.

Com a director a segut titular de les agrupacions Grup de metalls de la Unió Musical de Simat de la Valldigna, Brass Ensemble Barx, Unió Musical “El Xúquer” de Sumacàrcer, Unió Musical de Montitxelvo, Vall Digna Brass Band, Brass Band de JJMVA.

A l’actualitat es professor de JJMMVA en les especialitats de llenguatge musical, conjunt instrumental, brass band, harmonia, anàlisi musical, trombó, bombardí i tuba.