Concert Banda Emusvall – Llocnou

03 de Marzo 2023

El passat diumenge 26 de febrer, va tenir lloc el primer concert de música festera composada pel nostre alumnat de l’assignatura de llenguatge musical. Aquest concert realitzat a l’auditori de Llocnou va ser el punt i final del treball que es realitzen a l’aula de llenguatge durant el sisè curs.

A Joventuts Musicals de la Vall d’Albaida, des de fa uns anys, per acabar l’etapa bàsica dels seus estudis musicals a la nostra escola, realitza un treball en equip i guiat pel professorat, on viu l’experiència de realitzar una composició d’una obra de música festera (pasdoble, marxa mora o cristiana, marxa processó).

Aquest treball comença amb l’elecció d’alguna obra de música festera que escollis l’alumnat, sent aquesta el punt de partida per al treball. Després del seu anàlisi, a les classes comencem a crear melodies i ritmes que donaran llum a les pròpies obres que vam tenir el gust d’escoltar el passat diumenge.

Aquest, sens dubte, és un treball molt ric i a la vegada motivador. Els alumnes coneixen des de dins la música festera, tant arrelada i que tant motiva tocar al nostre alumnat. Per altre costat, es mostra al públic la feina realitzada per l’alumnat, fent sonar aquestes obres en directe.

La banda que va interpretar aquestes obres, fou la Banda Emusvall, dirigida pel professor Pablo Cerdà Durà. Aquesta agrupació està formada per alumnat de l’escola, en la qual també hi havia alguns dels alumnes-compositors.