Joventuts Musicals de la Vall d’Albaida, una aposta per l’educació, la cultura i l’economia d’Otos

26 de Abril 2021

Ja fa deu anys que Joventuts Musicals de la Vall d’Albaida, va establir la seua seu a Otos. Des del primer moment que li van plantejar la idea a l’equip de govern, no van dubtar en acceptar la proposta. Mitjançant un conveni l’ajuntament li va cedir part de l’edifici que albergava les antigues oficines del consistori i dos de les aules de les antigues escoles. Durant estos anys hem vist com l’escola comarcal ha anat creixent i hui en dia compta amb 14 societats musicals, que reben les classes. Una mostra d’eixe creixement ha estat la creació de la tenda musical on es pot trobar tota classe d’instruments i accessoris per la música. Aquesta iniciativa ha contribuït a augmentar el teixit comercial del municipi.

L’escola comarcal facilita i promociona l’ensenyament musical. Les classes de llenguatge musical, conjunt i instrument s’han convertit en l’activitat extraescolar més demandada en el nostre poble, i cada any tenim l’orgull d’incorporar nous músics a la nostra banda.

A banda de la docència, Joventuts Musicals també realitza diversos cursos de formació de professionals de la música, que arriben a Otos de diferents llocs de l’estat espanyol i inclús d’altres països. Un d’estos cursos és el de direcció de banda, impartit per reconeguts músics i compositors com José Rafael Pascual Vilaplana.

El fet que la seu de Joventuts Musicals de la Vall d’Albaida estiga ubicada a Otos, la realització de cursos, reunions, “masterclasses”, la venda d’instruments a la tenda, i les diferents activitats que es realitzen, contribueixen a promocionar el nostre poble i influeixen molt positivament en l’activitat cultural, social i econòmica del municipi.

Com a alcalde i músic aficionat que sóc, pense que qualsevol activitat, projecte, iniciativa o proposta encaminada a defensar i ensenyar aquest llenguatge és molt important. Per això des de l’ajuntament sempre hem donat i continuarem donant el màxim suport a la música, perquè la música és cultura i forma part de la nostra identitat.

Estos últims cursos estan sent molt complicats a causa de la pandèmia, i l’escola comarcal, com també altres escoles, ha hagut d’adaptar-se a esta nova situació fent classes en línia i adequant les instal·lacions. Esperem que tot açò millore prompte, que tornen les audicions, els concerts, les cercaviles, i que puguem gaudir de la música i dels nostres músics.

Mario Mira Alfonso

Alcalde i Músic d’Otos