Jesús Belda Soriano

Naix a Agullent. Es gradua de percussió clàssica al Conservatori Superior de Música de Castelló «Salvador Seguí» en 2014 i tres anys després acaba el primer cicle de grau superior de percussió moderna a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya). Estudia amb professors com Pep Soler, Lluís Marçal, Sisco Aparici, Dani Forcada i Nan Mercader.

Amplia la seua formació com a intèrpret amb professors com Eric Sammut, Philippe Spiesser, Katarzyna Mycka, Miquel Bernat, Yoel Paez, Juanjo Guillem, Raúl Benavent, Rogeiro de Souza o Felip Santandreu, entre d’altres.

Ha participat en orquestres com l’Orquestra Simfònica ATRIVM o l’Orquestra Simfònica del Conservatori Superior de Castelló, en les big bands «Paulatins» i “De la vall big band”, en les batucades «Baketà» y «Xe Que Tú», en el grup de percussió afrocubana «Afreketé», en el grup “Teixint terres”, etc.

Ha gravat diversos discs amb Pep Gimeno «Botifarra», Ahmed Touzani, Hilary Alonso, Jonatan Penalba, Christian Penalba, Tio Fredo, banda «Baketà», batucada «Xe Que Tú», paulatins y Afreketé.

Actualment és el percussionista dels projectes «De banda a banda del Mediterrani» i «Botifarra a banda» amb Pep Gimeno «Botifarra» i Ahmed Touzani, del cantador Hilary Alonso, del cantador Christian Penalba i del grup “Guataca trio”.